Siirry pääsisältöön

Mitkä markkinat?

Luomumarkkinoita on järjestetty Ruukissa 90-luvulta alkaen. Kyseessä ovat Pohjois-Suomen ainoat luomumarkkinat. Viime vuosina tapahtuma on laajentunut luomu- ja lähituotemarkkinoiksi ja nykyään meillä käy yli 2500 kävijää. Pääosa kävijöistä on oman kunnan lisäksi Oulun ja Raahen seudulta, mutta vakikävijöitä tulee myös kauempaa.

Markkinoilla myytävät tuotteet ovat pääsääntöisesti luomutuotettuja, lisäksi lähiruoan ja käsitöiden myyjiä löytyy omista hallitiloistaan. Tuotevalikoiman on kuitenkin sovittava markkinoiden teemaan (harkinta järjestäjillä).

Varsinaisten markkinoiden ohella järjestetään mukavaa oheisohjelmaa kaikenikäisille: Kotieläipihalla voi ihastella eläimiä, konekentällä on nähtävänä erilaisia koneita, jotka kiinnostavat ammattilaisiakin. Yksi lasten suosikki on tietysti polkutraktoripulling-kisa, joka on saavuttanut vuosien varrella SM-kisan statuksen. Kisa on kehitetty Ruukin maaseutuopistolla.

Tapahtuma on myös Facebookissa: https://www.facebook.com/luomumarkkinat

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Markkinat 2020

Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinat seuraavan kerran 2021! Alueen koronavirustilanteen muututtua teimme pitkän harkinnan jälkeen päätöksen perua Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinat tältä vuodelta ja keskittyä suunnittelemaan 25-v. juhlatapahtumaa vuodelle 2021. Nähdään taas keväällä Ruukissa kun toivottavasti on Pohjois-Suomen puutarhamessut ja tietysti sitten syksyllä luomu- ja lähituotemarkkinoilla! Olemme myyjiin yhteydessä lähipäivinä paikkamaksujen palautusta varten. Hyvää syksyn jatkoa kaikille! 🧡

Ohjelma 2019

Kiitos markkinoista 2018!

Lämmin kiitos jokaiselle markkinakävijälle, järjestäjätaholle, näytteilleasettajalle ja talkoolaiselle! Pienestä vesisateesta huolimatta onnistunut tapahtuma 22. kerran. Kävijöitä oli yli 3000. Nähdään taas 14.9.2019! Palautetta tapahtuman kehittämiseksi voi meille antaa  sähköisellä palautelomakkeella . Kuva: Reijo Lampi