torstai 25. elokuuta 2016

Polkutraktoripullingin SM-kisat

Kuva: Tauno Paakkari
Ruukin luomu- ja lähituotemarkkinoilla kisataan tänä syksynä polkutraktoripullingin SM-titteleistä. Kisa on lunastanut paikkansa luomumarkkinoiden vakio-ohjelmassa, ja polkijoita tulee ympäri Suomen. Tänä vuonna saamme myös nähtäväksi aitoa pullingkalustoa.

Kisa on saanut alkunsa Ruukin maaseutuopistolla 2002, kun luomumarkkinoille kaivattiin enemmän lapsille suunnattua ohjelmaa. Maaseutuopiston konepuolen ammattimies Eero Sipola on muutoinkin keksinyt ja kehittänyt monenlaista, eikä aikaakaan kun 2003 Oulun maatalousnäyttelyssä esittäytyi uusi kilpailu: polkutraktoripulling. Osallistujia oli tuolloin paljon, kaukaisin Mikkelistä asti.

Kun tavallisessa traktoripullingissa täysiveto ns. fullpull on 100 pitkä, otettiin lajiin mittakaavaksi 1:15 ja näin täysi veto on 6,66 metriä. Jarruvaunu toimii periaatteeltaan esikuvansa mukaisesti, ja vastus lisääntyy matkan edetessä. Painoluokat on rajattu polkutraktoreiden rakenteellisen kestävyyden johdosta alle 20kg, alle 25kg ja alle 30kg -luokkiin.

Maaseutuopiston oppilaat ovat vuosittain mukana huoltamassa ja laittamassa traktoreita kisakuntoon. He osallistuvat myös kisan järjestämiseen.

Kilpailullemme on kysytty virallinen lupa käyttää SM-kisastatusta Suomen Traktoriurheiluliitosta.

Kisan osallistujat on perinteisesti palkittu luokittain kolmen parhaan osalta pokaaleilla ja tavarapalkinnoilla sekä kaikki osallistujat pienellä muistoesineellä.

Tervetuloa kisaamaan, ilmoittautuminen paikan päällä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti